Deprecated: File class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-includes/functions.php on line 5573

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-content/plugins/gregs-high-performance-seo/ghpseo.php on line 94
Как да научите бебето си да спи спокойно през нощта?

Как да научите бебето си да спи спокойно през нощта?

 

Ще пропусна предисловията и всичко свързано с това колко е ужасно да изкарваш поредица от безсънни нощи, защото магически лек няма! Има обаче някои неща, които, ако съумеете да спазите, е голяма вероятността да постигнете добри резултати и спокойни нощи. Това важи както за бебета, така и за малките деца. Със сигурност има ефект до 5-годишна възраст. За по-нататък – не знам!

1 . Създаване на успокояващ преди лягане половин час, който да се превърне в рутина всяка вечер. Може би една топла баня и след това масаж. Ние всички сме същества на навика  и това е особено вярно за малки деца. По този начин ще подготвите и бебето какво идва след това.

2 . Направете лягането 19:00-20:00 часа.  Това е най-доброто време малките да отида да спят – първо, заради тях самите и, второ, защото след това можете да се насладите на няколко часа лично време.

3 . Оставете време за дрямка през деня. Това е странен факт, но добре отпочиналите бебета спят по-добре, отколкото лишените от сън. Дори сънят да е по-късно следобед – пак е по-добре да го има, отколкото да не е спало цял ден или съвсем малко сутринта(ако е по-малко). Сънят през деня и количеството му не влияят на заспиването вечерта.

sleep!4 . Слагайте бебето да спи будно, ако е възможно. При по-големите деца е по-задължително това. По този начин се научава да заспива само. Дори и да спи с вас, в по-късен етап ще му е по-лесно, когато реши да си спи самичко.

5 . Използвайте тъмна стая. Тъмнината увеличава количеството на мелатонин (хормона на съня), който циркулира в тялото.

6 . Избягвайте внезапни шумове. Бебетата ще се научат да намалят фоновия шум, като автомобили и прахосмукачки. Внезапни силни шумове като странен бума, или звънеца на вратата най-вероятно ще ги събуди.

7 . Не се страхувайте от плач. Бебетата често плачат преди да заспят. Това е нормално да отнеме до 20 минути.

8 . Лягайте си рано и вие. Липсата на сън засяга всички. Ще бъде много по-добри в справянето с вашето уморен дете, ако сте по-добре отпочинали самите вие.

Автор: Божана Михайлова


Публикувана

в

, ,

от

Коментари

Вашият коментар