Deprecated: File class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-includes/functions.php on line 5573

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-content/plugins/gregs-high-performance-seo/ghpseo.php on line 94
Децата и Новогодишната нощ

Децата и Новогодишната нощ

Какво точно трябва да правят децата в Новогодишната нощ? Трябва ли да участват в общия купон с родителите, или да бъдат оставени при баба и дядо? Всичко е въпрос на личен избор и действията на всяко отделно семейство може би са правилни за тях самите, но за тези, които решат да останат с децата си и да споделят с тях празника, има много идеи, които могат да направят вечерта прекрасна и за малки, и за големи. Ние сме от тези родители, които искат да преживеят възможно най-много мигове с децата си и да инвестираме в спомени, които ще ни топлят тогава, когато самите деца вече няма да искат да са с нас.

Някои родители лъжат децата си, когато са по-малки, че полунощ е в 21 часа, оставят ги даже да останат малко след полунощ, в случая докъм 22, и ги слагат да си легнат, след което продължават купона сами. Това с лъжата обаче нещо е в разрез с методите ни на възпитание и предпочитаме да го пропуснем.

Празненството с деца, за да мине забавно и приятно и за двете страни, е добре да е предварително подготвено. Да не говорим, че и моментът с подготовката е прекрасна част от всяко събитие.

Подготовката! Тя се състои в две основни неща – какво ще правим и какво ще ядем! Вечните въпроси! Като се има предвид, че ще посрещаме новата година, измисляме доколкото е възможно тематични занимания и попълваме времето до полунощ с игри и представления.

Заниманията – много вълнуващи са моментите с костюмите! Всички деца обичат да се преобличат, а защо не и възрастните! Подготовката на костюмите е свързана и с представлението, което ще се изнесе. Децата ще имат публика, блажено седнала на маса и въоръжена с фотоапарати. След като привърши представлението и всяко дете се изяви, идва моментът за похапване. Може да им се направи празнична маса с храната, която предварително сте подготвили заедно, новогодишно украсена. Направете си списък с неща, с които ще занимавате децата си. Подобен списък включва предварително измислени игри (такива, които включват родителите, както и само за тях), изненади в новогодишни чорапчета, късмети, томболки, време за танци, караоке парти, конфети и бенгалски огън и т. н.

Храната – не е толкова важна, колкото първата част. Струва ми се, че е по-важно да е свързана с Новогодишната нощ, отколкото какво точно ще включва. Всяко едно семейство ще приготви специална храна за вечерта, но за децата е по-важна тази, която носи емоционален момент. Баницата с късмети, новогодишните сладки, празничните чаши, които сами може да са нарисували за случая, или просто приготвената от тях самите храна!

Много често, за съжаление, децата се разболяват по празници! Да не кажем, че е почти задължително, когато са по-малки да има нещо подобно. Това е тема на друг разговор, но просто ще кажа за тези, които си мислят, че все на тях ще се случи, не е така – на всички се случва! Приемете го философски и си прегърнете силно детето! Преминаването от една година в друга в определен час не е толкова голямо събитие, колкото това, което държите в ръцете си!


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар