Deprecated: File class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-includes/functions.php on line 5573

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-content/plugins/gregs-high-performance-seo/ghpseo.php on line 94
Кашлицата – важна за чистенето на белия дроб. Начини за справяне

Кашлицата – важна за чистенето на белия дроб. Начини за справяне

Всички знаем какво е, но не се и замисляме колко е важна тя за чистенето на белия дроб! Чрез нея тялото изхвърля боклука от белия дроб с 200км/ч навън. Ако на тялото не му е жизнено важно, то няма да хаби толкова енергия за това действие. Грешката ни е, че правим какво ли не, за да прекратим или потиснем кашлицата!

Когато използваме естествени средства, които подкрепят изчистването на тялото с неговите си методи, няма проблем. Когато обаче даваме изкуствени препарати, кашлицата спира, но процесът се блокира и слузта се втвърдява и остава вътре.

Каква е ролята и функцията на храчките в белите дробове?

Лигавицата има две важни функции, когато става въпрос за здравето на белите дробове.

Слъзната тъкан в белите дробове ни осигурява защита чрез спиране на нежеланите частици и улавянето им, преди да се стигнат прекалено дълбоко в белите дробове. Покриването на дихателните пътища се образува от тънък слой, наречен „лигавица“. Точно под тази лигавица се намират „реснички“ – милиони миниатюрни къси структури. Цилиндрите се движат като вълна, за да помогнат за задвижването на лигавиците, които носят уловения прах, бактерии и други вещества нагоре, където могат да бъдат изтласкани. Така дробове се държат чисти.

Лигавицата изпълнява и друга важна функция – овлажняване на въздуха, който дишаме. Тъй като въздухът, който дишаме, преминава през бронхиалните тръби, пътят му минава през лигавицата, поема влагата и поддържа въздушните канали твърде сухи.

Какво да правим обаче?!

Най-логичното и най-естественото, което трябва да правим, е да следим тялото си, да се научим да чуваме кашлицата – откъде е, каква е – мокра, суха и пр., да опознаваме телата си и тези на децата си.

Пийте вода

Пиенето на повече вода е изключително важно, за да се изчисти слузта от организма. Количеството от 2 литра на ден е задължително.

Техника на кашляне

Ако кашлицата е по-силна, не лягайте, седналото положение с опрени лакти е най-подходящо и най-естествено подпомага организма. Правият стол с подлакътници върши добра работа, за правилното положение.

Техниката Huff е серия от миникашлици, която може да помогне за изчистване на слузта. Техниката е описана като дълбоко вдишване (в продължение на няколко секунди), като се съсредоточите върху стомаха, използвайте мускулите, за да направите бързи изблици с „ха“ звук  при издишване.

Отделете време за бронхиалната си хигиена

Точно както отделяте време, за да измиете лицето си или да изчеткате зъбите си всеки ден, отделете време за дробовете си. Практикувайте техники за изчистване на дихателните пътища или терапии, за да поддържате дихателните пътища чисти.

Увеличавате количествата суперхрани и пробиотиците

Тялото има нужда от подкрепа – суперхраните и пробиотиците. Добавяме билки, хомеопатия според вида кашлица (и то по-скоро заради страха, защото сме учени да лекуваме). Това е достатъчно, за да се справи тялото само с тази подкрепа блестящо. По този начин се развива естественият имунитет.

Антибиотиците са животоспасяващи, когато тялото не може да се справи само. Всички живеещи извън България знаят колко трудно се изписват например в Германия и Англия антибиотици. Направо трябва да си за в критично състояние да те хоспитализират в болница, за да се случи това. Ние разполагаме с естествен антибиотик срещу бактериалните инфекции, гъбички и някои вируси – Коластрата. Водораслите АФА са единствената храна, от която тялото си произвежда антитела и всичко, каквото му трябва.

Ако нещо ви притеснява, питайте. Смешни  и неудобни въпроси няма, има лоши последствия. Информация има достатъчно, специалисти – също!


Публикувана

в

, ,

от

Коментари

Вашият коментар