Кажи „Обичам те“!

Времето никога не стига, всеки ден плануваме хиляди неща, които трябва да свършим и отлагаме още толкова и уж отлагаме дребните неща, тези, които можем да си позволим да свършим по-късно. Неусетно се оказва обаче че сме оставили настрана най-важните, свързани с най-близките ни хора, нали с тях може всякак, те знаят… И така, докато не се обърнем назад и не видим, че сме изгубили всичко в неуморно степенуване на най-важното, пропуснали сме истинското в живота си.

Просто кажи „Обичам те“, но не дежурната фраза преди работа, а осъзнатите и натоварени с цялата сила и най-дълбокото значение думи, изречени в един часа през нощта, когато най-накрая детето е заспало, къщата е сложена в ред, той е привършил с работата, телевизора не работи, компютърът е загасен и сте само вие двамата … Във времето на комуникацията, когато си принадлежим изцяло един на друг, а това става толкова трудно… Може хиляди пъти да се сещаш за половинката си, може безброй пъти да те трогва с нещо, да е с теб, когато най ти се иска и винаги да искаш да му кажеш две думи, да споделиш, да благодариш, но … никога не остава време или не е подходящ моментът, защото просто такъв момент няма! И, ако го чакаме, той никога няма да дойде! Затова единственото, което можем да направим, е да го създадем!

Трудно е! Много е трудно не да кажеш на някого, че го обичаш и да вярваш в това, а да не го отложиш прекалено, защото в живота на всеки един от нас, освен половинката си, имаме не един човек, с когото искаме нещо да споделим. От това да не превърнем гледането на детето си в рутина през факта, че и ние имаме родители до това да се обадим на приятелка, която дълго време не сме чули. Но не е и невъзможно, изисква само усилието да не отлагаме и да имаме силата да съпреживеем чувствата си сега, в този живот и с тези хора! Да потърсим, да изслушаме, да разберем, да оценим, да намерим само миг, в който да кажем „Обичам те“!

Божана Михайлова


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар