Зъбите – дълбоката причина за заболяването им!

       Зъбите са важна част от тялото на всеки един човек не само защото извършват важна физична функция – те не просто смилат храната или красят усмивката ни, но те изобразяват и нашето его! Зъбите са авторитет, заплаха и оръжие. Представете си как изглежда куче, което заплашва – то показва зъбите и венците си, тоест разкрива ни оръжието си. За лъва зъбите са символ на увереност и сигурност, затова, като се прозява, той ги изважда напред.

      Тоест, когато зъбите боледуват, това е много по-малко свързано с начина на хранене (защото има хора, хранещи се безобразно, и все пак с великолепни зъби), отколкото с това, че съответният човек най-вероятно изпитва трудности при решаването на всекидневните си проблеми, не може да сдъвче задълженията си или работата, която има да свърши, го потиска. В комбинация с това, че изпитва трудност при сдъвкването на живота си, той вероятно се чувства с намалено самочувствие от този факт и по този начин е уязвим. Когато не се справяме с живота си или имаме трудност да живеем, живеем нелеко, развиваме комплекс за малоценност, слабост и неувереност в различни степени. И всичко това добива физически израз в отслабването на зъбите ни.

    Не е задължително и при вас проблемът да е толкова дълбок, но нищо не пречи да се обърнем навътре в себе си и наред с ходенето на зъболекар и самолечението на самите зъби, да се вслушаме в душата си  – може пък да открием там истинското разковниче на проблема.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар