Кремъчната вода – здравословната алтернатива!

Кремъкът се състои почти изцяло от силиций с малко примеси от вар, железни окиси, вода, въглерод и понякога следи от органични материи. От семейството на халцедона; среща се в най- различни цветове- бял, сив, черен, светлокафяв, червен и жълт. Обикновено се открива във вид на ядки с налеп, причинен от климатичните въздействия. Въпреки че е доста твърд, той се обработва лесно. През неолита са го рязали и са правели от него най-различни инструменти и оръжия. През Средновековието в Ирландия всяка жена, която намерела кремъчен връх на стрела, била обявявана за лечителка на селото.

Откритието на кремъчната вода е станало случайно, както и повечето хубави неща по света. При една разходка млад учен събрал шепа камъчета и ги отнесъл вкъщи. Пуснал ги в съд с вода, за да се отмият от прах и кал. Сетил се за тях след известно време. По всички закони на биологията водата в съда с камъчетата трябвало да бъде замътена и загнила. Тази вода обаче била прозрачна и чиста дори повече, отколкото водата от водопроводния кран. Вкусът й напомнял за водата, която вадели в детството от кладенец, покрит с обли кремъчни камъни. Очевидно някое от камъчетата в съда притежавало това облагородяващо водата въздействие. За да се открие то, всяко от тях било поставено в отделен съд и залято с вода. Две седмици по-късно единственият съд, в който водата останала кристална и вкусна, бил съдът с обикновен, тъмен на цвят кремък. Точно от тези, на които никой не обръща внимание, понеже ги има в изобилие по речните брегове и въглищните шахти. Днес знаем, че кремъкът съдържа остатъци от микроорганизми, преобразували го от кал в камък. Случило се е в периода креда там, където водоемите са били по-топли. Органичните остатъци в кремъка са и биокатализатори, преработващи енергията на светлината и хиляди пъти ускоряващи окислително-възстановителните реакции.

За да се направи такава вода, се поставя парченце кремък в съд с вода и се оставя да престои няколко дни ( от три до седем ). Няма особено значение количеството камъчета, което ще се сложи, защото биологичната ценност на водата остава една и съща. Късче кремък може да ви служи години. Счита се, че е по-добра дори от сребърната вода, защото няма странични действия, като повишаването на киселинността на стомашния сок например.

Помага за защита на имунната система, предпазва тялото от различни бактерии и вируси. Действа добре на кожата, лекува кървящи венци, подобрява работата на бъбреците, черния дроб, лекува стомашните болести и възпаленията в тялото.

Може да я ползвате и за поливане на любимите растения вкъщи, на които също се отразява много добре!

Кремъчната вода е най-добрият филтър на водопроводната вода! И напълно безплатно!

Божана Михайлова


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Кремъчната вода - здравословната алтернатива!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар