Опасният флуорид! Направете си сами паста за зъби!

The Lancet – най-старото и най-престижно медицинско издание, публикува доклад, който класифицира флуорида като опасен невротоксин. Докладът поставя флуорида в същата категория, в която са арсеникът, оловото и живакът.

Ние буквално масово сме били лекувани с опасен химикал, който разрушава здравето на нашите мозъци, особено при децата. Не е нужно да приемати всечко написано за истина, но може да почерпите информация от множество източници и сами да прецените.

http://download.thelancet.com/pdfs/journals/laneur/PIIS1474442213702783.pdf?id=baak8dkBlaiXPhJTjuTsu

Изявление от CNN: http://edition.cnn.com/2014/02/14/health/chemicals-children-brains/

И от Харвард се публикува изследване, доказващо, че флуоридът намалява коефициента на интелигентност при децата: http://www.whydontyoutrythis.com/2014/03/harvard-study-confirms-fluoride-reduces-childrens-iq.html

Време е да започнем да си правим или да купуваме естествени, несъдържащи флуорид пасти за зъби. Има много идеи, но всеки за себе си трябва да избере подходящата рецепта, след като пробва как ще му се отрази. Едно е сигурно – съществуват хиляди начини да постигнете отлична хигиена на устната кухина, без да използвате токсични химикали.

http://www.whydontyoutrythis.com/2014/03/here-is-why-coconut-oil-is-becoming-known-as-the-miracle-dental-bacteria-killer.html

За тези, които не обичат да майсторят – по аптеките вече има и такива пасти, които не съдържат флуорид.

Примерна рецепта за паста за зъби от http://www.zemianazaem.com/archives/261#more-261

1 лъжичка хума

1 малка лъжичка зехтин

5 капки етерично масло от мента

1 лъжичка карамфил на прах /най-добре смлян току що/

малко розова вода /колкото да придобие кремообразна консистенция/

Много е лесно – всичко се разбърква добре (с неметална лъжица) в подходящ малък съд, стъклен или порцеланов (чаша, съдинка, бурканче). Количеството стига за 2-3 пъти, не правим повече, за да не изветряват съставките и за да изпитаме пълната мощ на полезните вещества.

Още една рецепта:

 

Автор: Божана Михайлова

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Опасният флуорид! Направете си сами паста за зъби!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар