Deprecated: File class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-includes/functions.php on line 5573

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-content/plugins/gregs-high-performance-seo/ghpseo.php on line 94
Безплатно училище за родители в МОЛ Пловдив и ЗАХРАНВАНЕТО!

Безплатно училище за родители в МОЛ Пловдив и ЗАХРАНВАНЕТО!

     

Днес, на 09. 08. 2011 година в МОЛ Пловдив се проведе втората безплатна среща от организираното Училище за родители! Водещата Таня Русева предложи на вниманието на присъстващите темата „Захранване: въвеждане на допълнителни храни – кога, как и колко“

     

Захранването на кърмачето по принцип е стресиращ момент за всеки един родител. От това да се избере времето на захранването до това кой е най-предпочитаният метод и се мине през видовете храни, които са подходящи или не за детето. Смятам, че всеки един от посетилите срещата, ако не напълно, поне се е ориентирал в насоката как и кога да се осъществи захранването на детето. Да не пренебрегваме и факта, че след една подобна дискусия, освен ценната информация, почерпена от извора, се запознаваме и с източници, които винаги може да посетим и да прочетем нещата, които ни интересуват. 

     

Странна беше картината, която можеше да види случаен минувач  днес на третия етаж в МОЛ Пловдив, особено ако е по-наблюдателен и вникне в това какво става! Представете си събрани на куп известни вериги за хранене, а в единия ъгъл – група от майки, записващи полезните храни за тяхното дете и начините, по които ще се промени кухнята им, ако предпочетат определен начин на хранене на детето! Няма да изпадам в подробности, защото смятям, че ще бъда разбрана от всички, които обичат вкусната, но за съжаление junk food! Все пак варианти винаги има!

     

Важното в случая беше, че инициативата на МОЛ Пловдив благородна, а представата за храненето на детето придоби пълтност, тоест – имаме няколко възможни  решения и алтернативи, за които, сигурна съм, голяма част от присъстващите нито са се сещали, нито са чували!

     

Подходящите храни, тези, които трябва да избягваме, алергените – всичко беше подробно засегнато, като смятам, че тази част  от темата, засягаща различните видове захранване, беше от основно значение.  Таня обясни защо „новите“ видове захранване придобиват все по-голяма популярност. Някои от основните причини, които бяха изтъкнати са, че в тези случаи по-късно се започва отбиването, т. е. по-късно се предлагат храни, различни от млякото, няма нужда от пюрета, с навременното започване на захранването бебето има и нужните умения да се храни само. Естествено в частност бяха разгледани поотделно „новите“ захранвания, но това ще разберете, ако посетите следващи срещи на ЛЛЛ, Училището за родители или переодично организираните Бебешки кафета.

Най-хубавото на едно такова място е, че представите придобиват плътност – като че ли проглеждаш  за първи път и се успокояваш – има възможности, има начини, има алтернативи, има специалисти, има различна информация – дори да ви се струва сложно, вече виждате, а не просто си представяте възможните решения!


Публикувана

в

,

от

Коментари

Вашият коментар