Кърменето – 3D изживяване, Пловдив! Всеки може да запали светлина!

На 06. 08. 2011 година в Пловдив, в книжарница „Хеликон“ се проведе сбирка в рамките на Световната седмица на кърменето на тема „Кърменето – 3D изживяване!“ Срещата се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ със специалното съдействие на сп. „Моето дете“, а лектор беше чаровната Кристина Димова.

Основно задушевният разговор, който се получи спонтанно между присъстващите, под надзора на водещата на събитието, беше насочен към бременните и мамите с по-малко опит, но с много въпроси. Получи се прекрасна дискусия, на която имаше майки, които се успокоиха за неизвестното бъдеще и такива, които разбраха, че благодарение на възможностите за комуникации, имат избори и варианти, така че никога да не остават сами или неразбрани.

Криси започна срещата именно под наслова на ССК  и разкри какво означава за нея кърменето като  3D изживяване. За всички ни стана ясно, че в едно се събират мотивация, информация и действие и разнищвайки поотделно важните моменти в един процес, ние стигнахме до този, в който всеки извлече за себе си ценната информация. Така деликатно, без натрапване и чувство на натиск, излязохме изпълнени с ентусиазъм и обнадеждени, че съвсем близо до нас има хора, които могат да ни помогнат, добри познати, които винаги ще ни откликнат и приятели, с които може да споделим.

Освен ценната информация за всичко, свързано с кърменето, поднесена от Криси, добрите познанства и приятните емоции, натрупахме познания и за други важни неща, отнасящи се до отглеждането на бебето.  На срещата присъстваше и медицинския представител Христина Йорданова, която сподели различни алтернативи за подходящи витамини за майки и бебета, а накрая се разигра томбола и имаше подаръци за всички! След лекцията, присъстващите майки и татковци поговориха в създалата се непринудена обстановка, а дизайнерът на GugaSling Диана Георгиева показа на майките с малки бебчета как могат да се чувстват удобно с децата си по време на кърмене, а и не само, използвайки слинговете в ежедневието си. Всички присъстващи, сигурна съм, ще очакват с нетърпение срещите, организирани от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и в частност от Криси, да се превърнат в постоянна практика.

Едно е сигурно, на прекрасния ден Преображение Господне заедно сътворихме малък празник, на който всеки за себе си разбра поне за един начин, по който може да запали светлинка в тъмнината!

Божана Михайлова

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар