Лекция за кърменето, съвместно с МОЛ Пловдив

В рамките на Световната седмица на кърменето 2011 година, днес в МОЛ Пловдив от 10 часа на третия етаж се проведе лекция за кърменето на тема: „Да поговорим: подготовка за кърменето“.  С тази лекция се постави началото на Безплатното училище за родители, където всички бъдещи и настоящи такива ще могат да идват всеки вторник и да слушат интересните теми, както и да задават въпросите, които ги интересуват, свързани с отглеждането на своето дете.  Водеща на събитието и лектор на темите е Таня Русева – Бу, която е акредитиран Ла Лече Лига лидер. Води местната Ла Лече Лига група в Пловдив, където всеки месец се събират с бъдещи и настоящи майки (както и техните бебета, разбира се) и в неформална обстановка обсъждат най-различни аспекти на кърменето, захранването, отбиването и живота с бебето. Освен това тя е и IBCLC – международно сертифициран консултант по лактация към международния борд на консултантите, IBLCE, International Board Certified Lactation Consultant. И не на последно място – майка на две деца с голям кърмачески стаж! Достатъчно квалифицирана, за да отговори на високите изисквания на всеки родител!

На лекцията днес се обсъдиха всички предимства от кърменето, както за майката, така и за бебето. Естествено обърна се внимание и на предимствата за цялото семейство, което също е от голямо значение за комфорта на майката и бебето. След това се засегна темата за психическата подготовка. Като тук ключови за успешното кърмене се посочиха мотивацията и предварителната информация.

Таня умело се опита да подготви бъдещите майки за момента на несигурност и как да избягат от негативната или лоша информация и пораженческата настройка, които могат да доведат до проблеми с кърменето. Не остана незасегнат и въпросът за физическата подготовка на майката, където имаше и любопитни моменти с активното участие на таткото в този процес за сметка на остарелите и ненужни съвети на някои специалисти. Смятам, че всички присъстващи останаха доволни от тези малки хитринки в съветите на Мис Бу.

Накрая остана въпросът за примерните покупки и подаръци, които разумно бяха обсъдени, за да не навлизат майките в излишни отежнявания на и без това обременения бюджет покрай новороденото. Оказа се, че едно кърмене на поискване, не иска почти нищо освен любяща майка и добра мотивация!

За тези, които изпуснаха лекцията, имат още време да да посетят някоя от останалите и да вземат своята доза информация, която да ги успокои за дълго време напред! Освен това, разговорите с другите присъстващи също са от голяма полза за обмяната на опит и завръзването на ползотворни познанства!


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар