Deprecated: File class-oembed.php is deprecated since version 5.3.0! Use wp-includes/class-wp-oembed.php instead. in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-includes/functions.php on line 5573

Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /home/imamprob/public_html/zdravoslovno/wp-content/plugins/gregs-high-performance-seo/ghpseo.php on line 94
Сурови мъфини на Зеленото училище

Сурови мъфини на Зеленото училище

    Сдружение Устойчиво общество направи една прекрасна инициатива на територията на град Пловдив и организира Зелено училище през лятото, където децата имаха възможността да научат много неща и да участват сами във всичко. Имаше най-различни работилници – творяха, готвиха, изобретяваха, похапваха, точиха юфка и какво ли още не!
На последната дата (на 08,09,2013) в зелените прегръдки на Бунарджика разкрихме на децата начини за бързо, вкусно и полезно похапване. Моето предложение беше да си направят сурови мъфини! Справиха се чудесно, а някои и повториха, за да си хапнат вкусни мъфини!
Ето и рецептата!


Продукти:
за блата:
Може да се лавира в избора на ядки.
Ние използвахме орехи, бъдеми и лешници.
Фурми, сухи червени боровинки
Така трябва да прецените количеството, че като месите тестото да не стане ронливо, а да си остане леко лепкаво, за да се оформи добре по кошничките.
за крема:
кашу
банани
брашно от рожкови (може да се замести с какао)
пресни боровинки за украса
Относно количеството – на шепа кашу се падат по около два банана.

Смилат се ядките и фурмите в блендера поотделно, защото целта е децата сами да си ги направят. По-вкусно е, ако ядките за блата са малко по-едро смлени. Фурмите се завъртат два-три пъти, за да се накълцат (стават на топка), сухите боровинки по същия начин ( те придават малко по-кисел вкус и са по желание). Смесвате тези продукти и ги оформяте като кошничка в хартиена поставка за мъфини.

За крема смилате на ситно кашуто и намачквате бананите – може и на ръка, а може и с блендер, добавяте и рожково брашно по желание.
Изсипвате малко в кошничката, поръсвате с боровинки или други плодове, за да украсите.
Ако направите повече, е добре да ги сложите в хладилника, за да стегнат.
DSC04836

DSC04842

DSC04856

DSC04875

DSC04882


Публикувана

в

, ,

от

Коментари

Вашият коментар