Конкурс – „Дърво с корен“

4-та поредна година фондация „ЕкоОбщност” събира в конкурс истории за дървета.
Тази година номинации се приемат за следните 4 категории в конкурса:
– Дърво с корен – водещата категория, която ще осигури преглед и грижа за дървото-победител, а то ще представи и България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2014”.
– Млад природолюбител – за дървета, номинирани от младежи, младежки групи, ученически клубове, училища или детски градини.


– Дърво с бъдеще – за номинации на млади дръвчета, за които някой полага грижа и подпомага развитието им.
Новото в тазгодишния конкурс е, че включва специална категория за вековни дървета на територията на София:
– „Вековните дървета говорят”:
Целта й е да насочи вниманието на обществото към столетните пазители на паметта за исторически личности и събития. Също така инициативата очаква да насочи вниманието на отговорните институции, ангажирани с опазването на вековните дървета у нас, към състоянието на дърветата и необходимостта от редовен преглед и мерки за поддръжката им.
Вековните дървета са ценни не само за биоразнообразието и местообитанията. Те пазят спомен за миналото ни и събират около себе си хора и общности.
Конкурсът е отворен за участници от всички възрасти и занятия – деца, младежи, възрастни. Допуска се и участие на групи по интереси, напр. клубове (вкл. професионални, младежки, ученически, др.), неформални групи и институции, организации, фирми.
Победителите в категориите „Млад природолюбител” и „Дърво с бъдеще” ще определи журито на конкурса. То ще излъчи и 3 вековни дървета от София, които ще се състезават за гласовете на публиката, за да станат победител в категория „Вековните дървета говорят”.
Журито ще посочи и 10-те най-интересни дървета с истории от цялата страна, за които всеки ще може да гласува онлайн, за да бъде избран победителят в конкурса „Дърво с корен”.
Гласуването ще се осъществи онлайн и ще се проведе от 1 октомври до 1 ноември 2013 г., на страницата на фондация „ЕкоОбщност”.

За повече информация: http://www.bepf-bg.org/news/4-та-поредна-година-Дърво-с-корен/133.html


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Конкурс - "Дърво с корен", 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар